Se våra platser och lokaler

Världsarvsstaden Karlskrona har ett fantastiskt läge mitt i skärgården. Cykla på Aspö, ta en skärgårdstur, åk på sälsafari eller gå en stadsvandring. Staden är som gjord för att vara en bröllopsstad. Här finns många unika miljöer för vigslar alldeles vid havet.

Marinmuseum

En gång i tiden satt galjonsfigurerna på Sveriges främsta krigsskepp. I dag kan du titta på segelfartygens imponerande träskulpturer i Marinmuseums världsunika Galjonshall.

Galjonshallen är Marinmuseums allra stoltaste rum och innehåller troligtvis världens finaste samling med galjonsfigurer. De massiva träskulpturerna som en gång i tiden satt i fören på svenska krigsfartyg är flera meter höga och mycket imponerande. Unikt är att nästan alla har varit inblandade i stora sjöslag, de flesta under åren 1788-90 när Sverige låg i krig med Ryssland.

Amiralitetskyrkan

Amiralitetskyrkan (Ulrica Pia) är en kyrka i Karlskrona, tillhörande Karlskrona amiralitetsförsamling. Kyrkan heter Ulrica Pia efter drottning Ulrika Eleonora. Kyrkan ligger i sydöstra delen av ön Trossö intill Vallgatan. Kyrkan är en del av Karlskrona världsarv som blev upptagen på Unescos världsarvslista 1998.

Kungsholmen

Kungsholmen är en fantastisk vigselplats i Karlskrona skärgård som sjuder av Karlskronas militära historia.

Det är inte självklart att få gifta sig på Kungsholmen utan det kräver lite kontakter eller att man kan dra i rätt trådar, men det är värt mödan!

Drottningskär

Chartra en skärgårdsbåt och ta med hela följet på en oförglömling vigsel i skärgården. Drottningskärs Kastell har anor från 1600-talet och ingick tidigare i Karlskronas försvarslinje. Det finns restaurang och festlokal för de som vill även förlägga festen på ön.

Torhamns udde

Torhamns udde är det svenska fastlandets yttersta spets mot sydost och består av breda strandängar, betesmarker, ljunghedar och björkskogar. Den södra delen av udden är naturreservat och markerna sköts för att så långt som möjligt bevara det gamla kulturlandskapet. Här går får och kor lösa och det finns ett rikt fågelliv. Längst ut på udden finns en lång brygga och det är en magisk känsla att stå där ute omgärdad av vatten.

Skärva herrgård

Skärva herrgård är det lantställe som skeppsbyggaren Fredrik Henrik af Chapman lät uppföra 1786 vid Danmarksfjärden strax nordväst om Karlskrona. Bakom projektet stod Gustav III som beordrat Chapman att flytta till Karlskrona för att utveckla en uppbyggnad av rikets flotta. Skärva herrgård ingår i världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och ligger inom Skärva naturreservat. Herrgården är öppen för besökare med guidade turer och gästrum. Den vackra kupolsalen är också populär för bröllop, konserter och event.